Tämä yksilä löytyi Noormarkunjoen Myllykoskelta |
Kun Suomesta löytyy Leppäpirkko lajea yli 60, niin en taida niitä kaikia tänä kesän löytyä |
Kuka hän on, kun ei ole pilkkuja olenkaan |
Leppäkerttulajeja on maailmassa noin 4000. Eräs yleisimmistä on seitsenpistepirkko (Coccinella septempunctata). Leppäkerttujen luokittelussa on päädytty myös vakioimaan pääteosaa leppäkerttulajin ulkonäön mukaan. Tämä tehdään peitinsiipien pohjavärin ja pilkkujen värin mukaan siten, että punctata-päätteisillä leppäkerttulajeilla on tummat pilkut vaalealla pohjalla ja jos lajilla on tummempi pohja ja vaaleammat pilkut, lajinimen loppuosassa ovat guttata tai pustulata. Näin esimerkiksi ahopirkko eli 22-pistepirkko, jonka keltaisella pohjalla on mustat pilkut on Psyllobora vigintiduopunctata ja närepirkko, jolla on ruskealla pohjalla kermanvaaleita pilkkuja on Myrrha octodecimguttata.
Suomessa leppäkerttulajeja on runsaat 60, joista useimmat syövät kirvoja, kilpikirvoja tai punkkeja ja ovat siten hyödyllisiä viljelijöille.
Kuvissa tulee hienosti esille kasvien pehmeys ja nukkaisuus ja "leppäkertun" kuoren kiilto ja kovuus. Enpä ole tuollaista ötökkää koskaan huomannut ja vaikka olisin, en olis tunnistanut leppäkertuksi.
VastaaPoistabeautiful images as always. i have never seen this one before
VastaaPoistaexcellent rhythm and the color
VastaaPoistaHienon kuvan sai siitä, Kaunis pinta ötökällä tai leppäkertulla, siinä loistaa värit kauniisti.
VastaaPoistaHyvä kuva ötökästä,minä en tunnista kuin valkotäpläisen leppäkertun,joka on kaunis,hyvää viikon loppua:)
VastaaPoistaMuy buenos macros y un color precioso Teuvo!!
VastaaPoistabuen fin de semana.
Saludos.Laura
Kiitos kommentoida! Yllätetään suhde luontoon ja ympäröivään maailmaan. Blogi Kuvat ovat kauniita ja valikoima kuvia niistä! Ystävällisin terveisin Serbiasta!
VastaaPoista