tiistai 3. toukokuuta 2011

Pian saadaan lääkettä tautiin kuin tautiin


Nokkosesta on lähes joka vaivaan
Vuosisatoja nokkonen on ollut lääke lähes joka vaivaan. Kuivattuja lehtiä ja myös juuria on käytetty nuuskana astmaan. Muilla tavoin valmistettuina rohtoina sitä on käytetty koiranpuremiin, paiseisiin, rupiin, nenä- ja kohtuverenvuotoon, sisäisiin verenvuotoihin, munuais-, keuhko ja vatsavaivoihin, peräpukamiin, hammassärkyyn, hiusten hoitoon ja erilaisiin eläinten sairauksiin. Euroopassa nokkosen on uskottu parantavan ja helpottavan reumatismia jopa viikoiksi kerrallaan. 


Nokkosen verso sisältää amiineja (histamiinia, serotoniinia, asetyylikoliinia), flavonoideja (isokversitriinia, rutiinia, kämferolia, isoramnetiinia), klorofylliä, karotenoideja (mm. betakaroteenia), vitamiineja (C-vitamiinia, B-vitamiineja ja K1-vitamiinia), muurahais-, sitruuna- ja piihappoa sekä suhteellisen runsaasti kalsium- ja kaliumsuoloja.

Nokkosen juuresta taas on eristetty parkkiaineita ja erilaisia steroleja, mm. beta-sitosterolia.

Koska nokkonen on kansanlääkinnässä ollut hyvin suosittu kasvi sille on myös raportoitu monia vaikutuksia, joista vain osaa on pystytty varmistamaan tieteellisin kokein. Nokkosen versolla on diureettista (virtsaneritystä lisäävää) vaikutusta. Nokkosen tuorepuristemehu lisää kloridin ja virtsa-aineen erittymistä. Neljätoista päivää kestävän hoidon aikana virtsan määrä lisääntyi, paino laski ja myös lievä verenpaineen lasku oli havaittavissa.

Nokkosen juuren etanoliuute tutkittiin 67 miehellä, jotka kärsivät eturauhasen liikakasvusta, ja se vähensi yöllistä virtsaamistarvetta lievissä tapauksissa.


http://www.tohtori.fi/?page=5184117&id=8227748

5 kommenttia:

 1. thanks for visit my blog , beautiful pictures!

  VastaaPoista
 2. Your blog is lovely. Congratulations.
  Kiss from Portugal via Fashion Heroines
  http://fashionheroines.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Thanks for leaving me a comment in my blog.
  You´ve got very nice pictures.
  REgards from Spain
  Marialuisa (www.decocinasytacones.blogspot.com)

  VastaaPoista
 4. Hi Teuvo! I don’t understand your language, but your pictures have an international language! Thank’s!
  Miriam from italy

  VastaaPoista
 5. Thank you for your visit and words of incentivoirei visit your blog.

  Hug

  VastaaPoista